Vortex Fury HD5000 10x42 Verrekijker met Afstandmeter

Vortex Fury HD5000 10x42 Verrekijker met Afstandmeter

Vortex Fury HD5000 10x42 Verrekijker met Afstandmeter

€ 1.299,00
Binnenkort leverbaar
 • Richtkijkers.nl is beoordeeld als uitstekend Uitstekend
 • Boven € 50,- gratis verzending binnen Nederland en België
 • Betalen op rekening of online met:
 • Betaalmethodes
 • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85-0710002

Vortex Fury HD5000 10x42 Verrekijker met Afstandmeter

De Vortex Fury HD5000 10x42 is een verrekijker met afstandmeter, welke uitermate geschikt is voor jagers en (sport)schutters. De verrekijker is lichtgewicht en met één hand te bedienen, wat deze erg handig maakt voor dit soort doeleinden. De verrekijker heeft een bereik tot wel 1.450 meter voor objecten met het formaat van een hert. Daarnaast beschikt de Fury HD 5000 over state-of-the-art techniek HCD (Horizontal Component Distance) en LOS (Line of Sight). De HCD compenseert de hoek van een helling of daling, om de afstand tot het doel weer te geven. Dit geeft bijvoorbeeld geweer- en boogjagers de informatie die nodig is om de hoek te compenseren bij het maken van een nauwkeurige afstandsbepaling ten aanzien van het schot. Hiermee kunt u dus ook metingen in bergachtig gebied uitvoeren. De Line of Sight daarentegen geeft de directe, werkelijke afstand tot het betreffende object aan en houdt geen rekening met eventuele hoeken.

Voor een hoge betrouwbaarheid is de Fury HD5000 voorzien van diverse coatingen. Zo zijn de lenzen voorzien van XR-lenscoating voor een optimale lichttransmissie en beschikken deze tevens over een multi-coating die beschermt tegen krassen, olie en ander vuil. De rubberen pantserbehuizing zorgt daarbij voor een stevige grip. De verrekijker is volledig afgedicht met O-ringen en gevuld met stikstofgas, waardoor deze bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Vanwege de twist-up oculairdoppen kan de verrekijker gebruikt worden door zowel brildragers als niet-brildragers.

Toepassing Vortex Fury HD 5000

Om de Vortex Fury HD 5000 te gebruiken plaatst u de meegeleverde batterij in het compartiment. Vervolgens start u de verrekijker op door op de measure-toets te klikken. Tijdens het meten bepaal u zelf de meeteenheid (yards of meters) en kunt u eveneens de helderheid van het weergegeven beeld bepalen. Middels een binoculair-statiefadapter (niet meegeleverd) kunt u de verrekijker optioneel nog op statief plaatsen.

Levenslange garantie

Vortex staat voor kwaliteit en geeft levenslange garantie op alle producten (richtkijkers, spotting scopes, verrekijkers, red dots, rangefinders, monokijkers & tripods). Deze VIP-garantie ('Very Important Promise') zorgt ervoor dat producten die niet meer functioneren (gratis) worden gerepareerd en wanneer dit niet mogelijk is, dan wordt het product (kosteloos) vervangen. Deze VIP-garantie geldt voor alle aankopen, ongeacht waar het product is gekocht of wanneer het mankement zicht voordoet. De garantie is niet geldig bij: verlies, diefstal, opzettelijke schade & cosmetische schade, die geen invloed heeft op de werking van het product.

Levering:

 • 2x Objectiefdop
 • 2x Oculairdop
 • 1x Draagtas en toebehoren
 • 1x Lensdoek
 • 1x CR2-lithium batterij
 • 1x Handleiding
Specificaties
MerkVortex
EAN816382029481
Lens diameter42 mm
Vergroting10
Geschikt voorJacht, Sport
Gewicht (gram)916
KleurGroen
Eye relief16
Field of View @ 100 m98m@1000m
Extra functies-Gasgevuld/waterdicht: Ja -Waterproof: Ja -Uittredepupil: 4,2 mm -Lenscoating: XR Lenscoating -Lengte: 445 mm -Scherp vanaf: 4 m -Scherpstelling: Centrale scherpstelling, Centrale dioptrie scherpstelling -Twistup oculairen: Ja -Statiefaansluiting:
MateriaalRubber
Meegeleverd2x Objectiefdop 2x Oculairdop 1x Draagtas en toebehoren 1x Lensdoek 1x CR2-lithium batterij 1x Handleiding
ExtraExcellente Service
GarantieLevenslang VIP Garantie
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Vortex Fury HD5000 10x42 Verrekijker met Afstandmeter
Jouw rating
Alternatieven
Bekijk meer van Vortex