Warmtebeeldkijkers

Bekijk ons grote assortiment aan warmtebeeldkijkers. Speciaal voor degenen die om verschillende redenen in volledige duisternis zicht willen hebben, zijn warmtebeeldkijkers ideaal. Mocht het voor werk of reparaties in het donker zijn, of een tactische voordeel tijdens een spel of jacht.

We hebben een mooie collectie van top merken zoals Luna Optics, FLIR en Armasight, elk met hun eigen voordelen, specificaties en verbruik. De verschillende merken in verschillende prijsklassen biedt de gebruiker verschillende opties.  De kijkers zijn contactloos en stabiel om ervoor te zorgen dat externe factoren zoals rook of hoge temperaturen het zicht niet belemmeren. Ze zijn compact en in verschillende vergrotingen, resoluties en kleur opties verkrijgbaar.
Het grote verschil met een nachtkijker is dat je met warmtebeeldkijkers ook overdag aan de slag kunt. Je krijgt met warmtebeeldkijkers een complete matrix aan temperaturen te zien, zodat de gebruiker een uitgebreide beeld krijgt van het onderwerp.

Warmtebeeldkijkers werden vroeger veel meer proffesioneel gebruikt door bijv. het leger of preventief onderhoud in een fabriek en elektronische inspecties. Nu kan er ook thuis gebruik van worden gemaakt door consumenten. Mensen die thuis isolatie lekken zoeken of hitte en kou bronnen willen achterhalen zien er voordeel van in. Net als vele andere technische snufjes kunnen warmtebeeldkijkers ook gebruikt worden in combinatie met je telefoon of laptop voor maximale resultaten.

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren

Warmtekijkers

Met een warmtekijker kan je uitstekend objecten onderscheiden in het donker, maar ook overdag. De warmtekijker is een speciale soort nachtkijker die gebruik maakt van de elektromagnetische straling van mensen, dieren en voorwerpen om je een gedetailleerd beeld te geven van je omgeving. Hiermee onderscheidt de warmtekijker zich van traditionele nachtkijkers.

Hoe werkt een warmtekijker?

Een warmtekijker laat je ogen een zogenaamd thermogram zien. Op een thermogram worden warme objecten met een bepaalde kleur weergegeven en koude objecten met een andere kleur. Over het algemeen worden warme objecten als mensen en dieren, of verhitte voorwerpen, weergegeven in het wit. De rest van je beeld bestaat dan uit zwart- en grijstinten.

Om erachter te komen of een object warm of koud is maakt de warmtekijker gebruik van de elektromagnetische straling. Het voordeel hiervan is dat je altijd een heel duidelijk contrast krijgt tussen warme dieren en mensen en een koude omgeving. Een ander voordeel is dat de warmtebeeldkijker ook overdag te gebruiken is, omdat deze niet afhankelijk is van de hoeveelheid licht.

Warmtekijker vs. nachtkijker en warmtekijker vs. restlichtversterker

De manier waarop de warmtekijker werkt brengt een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van normale nachtkijkers of restlichtversterkers:
•    De warmtekijker heeft geen restlicht nodig. Dit is handig, want het betekent dat je je warmtekijker ook kan gebruiken wanneer er geen maan of sterren zichtbaar zijn. Eerste generatie restlichtversterkers zijn niet bruikbaar wanneer er geen restlicht is. Nachtkijkers lossen dit probleem vaak op met infraroodverlichting.
•    De warmtekijker kan ook overdag gebruikt worden. Niet alle restlichtversterkers kunnen dit. Digitale restlichtversterkers passen zich aan naarmate er meer of minder licht wordt opgevangen. Analoge restlichtversterkers lopen schade op wanneer er te veel licht in de lens valt.
•    De warmtekijker geeft altijd een perfect contrast tussen warme objecten en koude objecten. Omdat de warmtekijker niet afhankelijk is van licht spelen zaken als camouflage geen rol. Een warm lichaam zal perfect oplichten in je beeld, ondanks een camouflagepak. Hetzelfde geldt voor een hert of ander dier dat anders niet zichtbaar zou zijn door de begroeiing. Het is vaak dus makkelijker om objecten te onderscheiden met een warmtekijker ten opzichte van een restlichtversterker.

Zoals je ziet heeft de warmtekijker enkele voordelen ten opzichte van normale nachtkijkers. Het is dan ook niet gek dat steeds meer sporters, professionals en hobbyisten de warmtebeeldkijker ontdekken als een onmisbaar onderdeel van hun uitrusting.

Wat zijn warmtekijker toepassingen?

De warmtekijker is een erg veelzijdige toevoeging aan je uitrusting. Zo wordt deze gebruikt door:
•    Reddingmedewerkers, om dieren en mensen waar te nemen door de rook of in het water;
•    Onderhoudsmonteurs en reparateurs, voor het opsporen van hittelekken en hittebronnen;
•    Beveiligings-, douane en politiediensten, voor taken als beveiligen, opsporen en inspecteren;
•    Jagers, voor het waarnemen van dieren;
•    Sportschutters en airsoft beoefenaars voor het waarnemen van tegenstanders;

De bovenstaande lijst bevat slechts enkele voorbeelden. Warmtekijkers worden in nog veel meer sectoren gebruikt, van de medische industrie tot aan het leger.

Warmtekijker kopen of warmtebeeldkijker kopen? Waarop letten?

Voordat je een warmtekijker of warmtebeeldkijker koopt zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten:
•    Je budget. In de online warmtekijker shop van Richtkijkers.nl vind je altijd een goede warmtekijker voor ieder budget. Bovendien kies je uit bekende warmtekijker merken als Yukon, ATN en NightOwl.
•    De toepassing. Ben je een sportschutter, doe je aan airsoft of jaag je op wild? Dan zoek je waarschijnlijk een warmtebeeldkijker die je kunt gebruiken als richtkijker, of kunt bevestigen op je huidige richtkijker. Ben je een technische professional of reddingmedewerker? Dan zoek je waarschijnlijk een ander soort warmtebeeldkijker en heb je geen montagering nodig voor op een wapen.
•    Overige eisen. Sommige warmtekijkers zijn geschikt om mee te filmen of beschikken over Wi-Fi functionaliteit. Anderen zijn speciaal gemaakt voor verre afstanden of zijn waterdicht.

Wat je ook zoekt, bij Richtkijkers.nl vind je altijd het grootste aanbod van warmtekijkers en warmtebeeldkijkers. Daarnaast staan onze experts paraat om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Een warmtekijker is het perfecte hulpmiddel, zowel ’s nachts als overdag. Weet jij al welke warmtekijker je nodig hebt?

Bezig met laden...
Even wachten...