Konus Spotting Scope Konuspot-65C 15-45x65

Konus Spotting Scope Konuspot-65C 15-45x65

Konus Spotting Scope Konuspot-65C 15-45x65

€ 212,71
Direct leverbaar
  • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85-0710002

Konus Spotting Scope Konuspot-65C 15-45x65

De Konus Spotting Scope Konuspot-65C 15-45x65 is een handzame spotting scope voor vogel- en vliegtuigspotters. Met een variabele zoom van 15-45x en het BaK-4 glas met multicoatings geeft deze spotting scope een natuurgetrouw beeld weer. Door de compacte behuizing en het lichte gewicht is de Konuspot-65C ideaal om mee te nemen onderweg. Doordat de Konuspot-65C is uitgerust met een Smartphone- en Konuspot DSLR adapter kunnen de mooiste waarnemingen bewaard blijven. Met een inkijkhoek van 45 graden kunt u op een uiterst ontspannen manier observaties doen.

Toepassing Konus Konuspot-65C 15-45x65

De Konus Spotting Scope Konuspot-65C 15-45x65 kan meteen gebruikt worden door de beschermdoppen van het oculair en het objectief te verwijderen. Wanneer u door het oculair kijkt kunt u aan het scherpstelwiel bovenop de spotting scope draaien om het beeld scherp te stellen. Wanneer u het oculair naar links draait vergroot u het object en zal het nodig zijn om opnieuw scherp te stellen met behulp van het scherpstelwiel. Met deze vergrotingen kan het verstandig zijn om een statief te gebruiken om het object nog beter te kunnen observeren.

De meegeleverde Stay-On Tas is voorzien van meerdere ritssluitingen wat het mogelijk maakt om de Konus Konuspot-65C 15-45x65 te gebruiken terwijl hij in de tas blijft. U kunt hem op deze manier heel snel gebruiken wanneer u onverwachts iets wilt bekijken. Het is verstandig om de beschermdoppen weer terug te plaatsen op de spotting scope om eventuele beschadigingen te voorkomen tijdens vervoer.

Digiscoping

Smartphone adapter voor smartphones tot 86mm breed

Met de Konus Spotting Scope Konuspot-65C 15-45x65 kunt u door middel van de meegeleverde Smartphone-adapter, met uw eigen smartphone, op een eenvoudige manier foto's en video's maken van het onderwerp dat u observeert. Door deze adapter in combinatie met uw smartphone te gebruiken wordt het ook mogelijk om met meerdere mensen tegelijk naar het onderwerp te kijken. Dit is mogelijk doordat hetgeen u observeert op uw smartphone weergegeven wordt. Ook blijft het nu nog mogelijk om tegelijkertijd foto's en video's te maken.
U plaatst uw smartphone in de smartphone-adapter en centreert de camera in het midden van de cirkel. Nu kunt u het rubber van het oculair van de Konuspot-65C verwijderen en de smartphone-adapter op het schroefdraad draaien. Wanneer u nu de camera-app van uw smartphone opent kunt u het scherm gebruiken om te observeren en om foto's en video's te maken. Wanneer het beeld onduidelijk is kunt u dit verhelpen door in te zoomen via uw telefoon, zoals u gewend bent, of door de scherpstelring te gebruiken van de Konus Konuspot-65C. 

Dslr-adapter voor spiegelreflexcamera's

Met behulp van de dslr-adapter is het ook mogelijk om uw spiegelreflexcamera te gebruiken om foto's te maken van de observaties. In dit geval dient u over een T2-adapter (zie optionele accessoires) te beschikken welke u in plaats van het objectief op uw spiegelreflexcamera monteert. Ook is het dan mogelijk om met meerdere mensen tegelijk op het scherm te kijken om de observaties te aanschouwen.

Eerst bevestigt u de T2-adapter op de dslr-adapter waarna u het rubber van het oculair van de Konuspot-65C verwijdert. De dslr-adapter schuift u daarna over het oculair en deze draait u vast door middel van het schroefdraad. Wanneer u het objectief van de camera verwijdert kunt u de camera bevestigen op de T2-adapter, waarna de opstelling klaar is voor gebruik.

Specificaties
Merk Konus
EAN 8002620071288
Lens diameter 65 mm
Vergroting 15-45
Geschikt voor Reizen, Jagen, Vogels kijken, Vliegtuig spotten
Gewicht (gram) 898
Kleur Groen, Zwart
Verlichting Nee
Laser functie Nee
Extra functies Lenstype: Standaard, Waterproof: Ja, Uittredepupil: 4 mm (15x) ~1,3mm (45x), Lenscoating: Multi Coated, Glasmateriaal: BaK-4, Lengte: 355,6 mm, Gezichtsveld op 1000m: 38 m (15x) ~ 20 m (45x), Scherpstelling: Grofafstelling
Materiaal Kunststof
Meegeleverd 1x Oculair met 15-45x zoom, 1x Konuspot DSLR adapter, 1x Universele Smartphone-adapter, 1x Tafelstatief, 1x Stay-On Tas, 1x Objectiefdop, 1x Oculairbeschermdop, 1x Lens reinigingsdoek, 1x Meertalige handleiding, 1x Smartphone Adapter instructies
Garantie 2 jaar op materiaal- en fabricagefouten
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Konus Spotting Scope Konuspot-65C 15-45x65
Jouw rating