Leatherman

Leatherman is zo’n product dat ontstaan is vanuit frustratie, noodzaak en probleemoplossend denken. Vaak wordt het merk in één adem genoemd met MacGyver en Ducktape, waarmee aangegeven wordt dat met je beide artikelen de wereld aan kunt.

De waarheid komt akelig dicht in de buurt. Leatherman is niet voor niets niet alleen een merknaam, maar ook dé naam voor tools in het algemeen. Een begrip dus en een groter compliment kun je niet krijgen.
In de jaren 70 reist Timothy S. Leatherman door Europa en ergert zich aan een slechte auto en lekkende kranen in hotels die hij bezoekt. Zijn zakmes schiet te kort en thuis aangekomen ontwikkelt hij een eerste tool. Later start hij samen met zakenpartner Steve Berliner de Leatherman Tool Group. In eerste instantie is er weinig geloof en hoop voor het concept, maar na een kleinschalige start groeit het bedrijf uit tot marktleider op het gebied van tools.

Leatherman kent weloverwogen keuzes voor materiaal en blinkt uit in kwaliteit. Die zijn overal terug te vinden, van multitools, multifunctionele sleutelhangers en medische scharen zoals de Raptor, tot aan de fietstools en vliegtuigvriendelijke gereedschappen. Het merk kent een uitstekende service op gebied van vervanging van onderdelen, want de tweede grote kwaliteit van Leatherman is het feit dat ze erkent dat slijtage bestaat. Ook bij Leatherman.

Leatherman levert 25 jaar garantie en vervangt onderdelen zonder vragen te stellen. De snelle en uitstekende service is kenmerkend, want Leatherman begrijpt dat een eigenaar niet lang zonder kán en wíl.

Leatherman heeft naast de reguliere tools en messen een serie militaire en tactische multitools en messen in het assortiment. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor militaire taken waar onopvallendheid geboden is en het verschil kan maken tussen falen of slagen. Deze lijn is herkenbaar aan de zwarte uitvoering.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
1